loading

ČIST VAZDUH, NISKI TROŠKOVI.

1.6 CDTI Turbo i BiTurbo motori1 smanjene zapremine koji isporučuju više snage uz manju potrošnju goriva, tipičan su primer genijalnosti Opela Vivaro. Rezultat je izuzetno mala potrošnja goriva i emisija CO2.

Opel Vivaro – Više snage, manje žedji

Više snage, manje žedji

Gamu motora za Opel Vivaro odlikuje visok obrtni moment, mala potrošnja goriva i niska emisija izduvnih gasova. Tri motora dolaze sa sitemom Start&Stop: 1.6 CDTI Turbo od 70 kW (95 KS) i 1.6 CDTI BiTurbo motori od 92 kW (125 KS) i 107 kW (145 KS). Tu su i dva motora bez sistema Start&Stop, snage 70 kW (95 KS) i 88 kW (120 KS).

Opel Vivaro - Biturbo tehnologija

BiTurbo tehnologija

Tehnološki napredni BiTurbo motori Opela Vivaro kombinuju prednosti malog turbo punjača (brz odziv za veliku snagu i obrtni moment pri malom broju obrtaja) s prednostima velikog turbo punjača (velika snaga obrtni moment) pri visokom broju obrtaja. Dvostruki interkuler obezbedjuje ekološki čisto, efikasno sagorevanje. Rezultat je konstantno visok obrtni moment iz malog broja obrtaja i veća snaga pri većim brzinama motora, kao i izvanredna efikasnost.

Opel Vivaro - ecoFLEX

Vivaro ecoFLEX

Amblem ecoFLEX mnogo govori o vašem stavu prema životnoj sredini i efikasnosti. Izuzetno ekonomičan 1.6 CDTI ecoFLEX od 66 kW (90 KS), uz standardni Start/Stop sistem, smanjuje potrošnju goriva na nulu svaki put kad se Opel Vivaro zaustavi, smanjujući time rasipanje goriva i negativan uticaj na životnu sredinu. Takodje, deli i mnoštvo drugih tehnologija za uštedu energije, kao što je regenerativno kočenje, filter za čestice iz dizela koji nije potrebno održavati i najsavremenije turbo punjenje s ubrizgavanjem goriva i varijabilnom geometrijom. Bez obzira na to kakvo lako komercijalno vozilo vam je potrebno, pogledajte ecoFLEX kao korak ka ekološki čistijem, ekonomičnijem poslovanju.

Opel Vivaro - Start/Stop sistem

Sistemi za dodatno smanjenje troškova

Uz opcioni Start/Stop sistem, pumpa za vodu s mogućnošću uključivanja i isključivanja koja štedi gorivo radeći samo kada treba i pumpa za ulje promenljive zapremine koja obezbedjuje precizno tačnu količinu maziva, smanjuju rasipanje prirodne energije.

Regeneracija energije kočenja smanjuje potrošnju i emisiju selektivno puneći akumulator, uglavnom onda kad na raspolaganju ima viška energije tokom kočenja i smanjenja brzine.

Zupčasti lanac i filter za čestice kojima nije potrebno održavanje, smanjuju troškove servisiranja i pauze u radu doprinoseći dugim servisnim intervalima od maksimalno 2 godine/40,000 km.

Opel Vivaro - ecoDrive režim

ecoDrive režim

ecoDrive režim moguće je izabrati ili isključiti u svakom trenutku. Aktivira se pritiskom na taster i prekida se pritiskom papučice gasa do kraja ili jednostavnim isključivanjem.

U ecoDrive režimu

  • smanjen je obrtni moment i snaga motora,
  • prilagodjen je odziv pedale gasa,
  • smanjena je potrošnja električne energije pri radu klima uredjaja i sistema za grejanje.

ecoDrive režim obaveštava vozača tačno u kom stepenu prenosa treba da bude da bi štedeo gorivo, paleći signalnu lampicu kad se postigne brzina pri kojoj je najefikasnije promeniti stepen prenosa. Ako ima ugradjenu navigaciju, prikazuje i podatke o ekonomičnosti vožnje i instrukcije zasnovane na podacima iz sistema.

1: Vivaro Panel kombi:
Potrošnja goriva u l/100 km: u gradu 8.7–6.6, van grada 6.7–5.5, kombinovana 7.4–5.9; emisija CO2 u g/km: kombinovana 195–155.

Vivaro Kombi za prevoz radnika:
Potrošnja goriva u l/100 km: u gradu 8.7–6.6, van grada 6.7–5.5, kombinovana 7.4–5.9; emisija CO2 u g/km: kombinovana 195–155.

Vivaro Kabina s platformom:
Potrošnja goriva u l/100 km: u gradu 8.0–7.2, van grada 7.1–6.9, kombinovana 7.4–7.0; emisija CO2 u g/km: kombinovana 195–185.

Prema uredbama R (EC) br. 715/2007 i R (EC) br. 692/2008 (u odgovarajućim verzijama).

Slika može prikazivati opcionu opremu.

Opisane i ilustrovane karakteristike mogu se odnositi na ili prikazivati opcionu opremu koja nije uključena u standardnu isporuku. Navedene informacije bile su tačne u vreme objavljivanja. Zadržavamo pravo izmene dizajna i opreme. Prikazane boje samo približno odgovaraju stvarnim bojama. Ilustrovana opciona oprema dostupna je uz doplatu. Dostupnost, tehničke karakteristike i oprema koja se isporučuje na našim vozilima mogu varirati ili biti dostupni samo u pojedinim zemljama ili samo uz doplatu. Za preciznije informacije o opremi koja se isporučuje na našim vozilima, možete se obatiti lokalnom ovlašćenom Opel partneru.

 

+) WLTP

+) Podaci o potrošnji goriva i emisiji CO2 određeni su prema Globalno usklađenom ispitnom postupku za laka vozila (WLTP), u skladu s uredbama R (EC) br. 715/2007 i R (EU) br. 2017/1151. Vrednosti ne uzimaju u obzir posebno korišćenje i uslove vožnje. Više informacija o zvaničnim vrednostima za potrošnju goriva i emisiju CO2 naći ćete u uputstvu ,,Uputstvo za potrošnju goriva i emisiju CO2 za nova putnička vozila” koje je besplatno dostupno na svim prodajnim mestima ili kod imenovanog državnog organa.

 

++) NEDC

++) Podaci o potrošnji goriva i emisiji CO2 određeni su prema Globalno usklađenom ispitnom postupku za laka vozila (WLTP), a relevantne vrednosti su ponovo prevedene u NEDC kako bi se omogućilo poređenje, u skladu s uredbama R (EC) br. 715/2007, R (EU) br. 2017/1153 i R (EU) br. 2017/1151.

Vrednosti ne uzimaju u obzir posebno korišćenje, uslove vožnje, opremu ili opcije i mogu varirati u zavisnosti od dimenzija pneumatika. Više informacija o zvaničnim vrednostima za potrošnju goriva i emisiju CO2 naći ćete u uputstvu ,, Uputstvo za potrošnju goriva i emisiju CO2 za nova putnička vozila” koje je besplatno dostupno na svim prodajnim mestima ili kod imenovanog državnog organa.

 

+++) Odlazeći modeli / Laka komercijalna vozila

+++) Sve navedene vrednosti odnose se na osnovni EU model sa standardnom opremom. Podaci o potrošnji goriva i emisiji CO2 određeni su u skladu s uredbama R EC br. 715/2007 i R (EC) br. 692/2008 (u odgovarajućim verzijama), uzimajući u obzir masu vozila u voznom stanju, kako je navedeno u uredbama. Dodatna oprema i fabrički ugrađene opcije mogu voditi nešto višim vrednostima za potrošnju i emisiju CO2 od navedenih. Vrednosti za potrošnju goriva i emisiju CO2 ne odnose se ni na jedno vozilo posebno i nisu deo ponude. Ovde su date samo u cilju poređenja različitih vozila, ali se mogu razlikovati od konkretne potrošnje goriva pri vožnji u realnim uslovima, koja u velikoj meri zavisi od stila vožnje i uslova eksploatacije. Dodatna oprema može povećati masu praznog vozila i, u nekim slučajevima, dozvoljeno osovinsko opterećenje kao i dozvoljenu ukupnu masu vozila i smanjiti dozvoljenu masu prikolice pod punim teretom. Ovo može dovesti do smanjenja maksimalne brzine i povećanja vremena ubrzanja. Vozne performanse podrazumevaju vozača od 75 kg i 125 kg tereta. 2 H gas u m3/100 km.

 

++++) Podaci o potrošnji goriva i emisiji CO2 su preliminarni i određeni su prema WLTP test metodologiji (R (EC) No. 715/2007, R (EU) No. 2017/1151). Odobrenje EG tipa i Sertifikat o konformitetu još uvek nisu dostupni. Preliminarne vrednosti se mogu razlikovati od oficijelnih podataka finalnog tipa.

 

+++++) Podaci o potrošnji goriva i emisiji CO2 su preliminarni i određeni su prema WLTP test metodologiji, i relevantne vrednosti su prevedene u NEDC kako bi bilo moguće upoređivanje sa drugim vozilima, prema regulativi R (EC) No. 715/2007, R (EU) No. 2017/1153 and R (EU) No. 2017/1151. Odobrenje EG tipa i Sertifikat o konformitetu još uvek nisu dostupni. Preliminarne vrednosti se mogu razlikovati od oficijelnih podataka finalnog tipa.

Opel će uložiti razumne napore kako bi obezbedio da ovaj sajt sadrži tačne i ažurirane podatke, ali ne prihvata nikakvu odgovornost za eventualna potraživanja odnosno gubitke nastale kao rezultat oslanjanja na sadržaj ovog sajta. Neke od informacija na ovom sajtu mogu biti netačne zbog promene proizvoda do kojih može doći nakon njihovog plasmana na tržište. Neka opisana ili prikazana oprema može biti dostupna samo u nekim zemljama ili samo uz doplatu. Opel zadržava pravo izmene specifikacije proizvoda u bilo kom trenutku. Za ažuriranu specifikaciju proizvoda dostupnih u vašoj zemlji, molimo obratite se svom dileru Opela.
Idi na vrh